De ultieme gids voor Social Selling via LinkedIn

0
378
social selling via LinkedIn

Wist je dat meer dan tweederde van de business professionals in de Verenigde Staten LinkedIn gebruiken om klanten te vinden en hun verkoop te verhogen? Het is gemakkelijk te zien waarom. Met meer dan 500 miljoen gebruikers is LinkedIn ‘s werelds grootste site voor zakelijk en carrière-gerelateerd netwerken. Als je je verkoopinspanningen naar een hoger niveau wilt tillen, moet je vertrouwd raken met social selling. Dit artikel is de ultieme gids voor social selling via LinkedIn. Het behandelt alles van waarom je het moet doen tot de specifieke profieltypes en strategieën die je moet gebruiken. Blijf lezen om al je inzichten te ontdekken om aan de slag te gaan met social selling op LinkedIn.

Wat is Social Selling?

Social selling is een social media marketing strategie die tot doel heeft het voor u gemakkelijker te maken om uw producten of diensten te verkopen. Social selling is wanneer u LinkedIn gebruikt om leads te contacteren en in contact te komen met potentiële klanten. Social selling heeft als doel de verkoop te verhogen en de reputatie van uw merk op te bouwen.

Hoe Social Selling op LinkedIn doen

LinkedIn is de perfecte plaats voor social selling omdat het een sterke focus heeft op het bedrijfsleven. Het is geen geheim dat LinkedIn een krachtig instrument is voor professionals om connecties te vinden, ideeën uit te wisselen en banen te vinden.

LinkedIn is ook een geweldige manier om uw product of dienst te promoten zonder opdringerig over te komen. Met de juiste strategie, kan je LinkedIn gebruiken om waardevolle informatie over je bedrijf aan potentiële klanten te geven.

Stap 1: Maak contact met potentiële klanten

Eén van de beste manieren om aan social selling te doen op LinkedIn is door in contact te komen met mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw producten of diensten. Eén manier zou zijn door te zoeken naar mensen met dezelfde interesses als jij, maar het kan tijd kosten en misschien niet resulteren in zoveel connecties als je zou willen.

Stap 2: Deel inhoud

Als je jezelf wilt positioneren als een autoriteit in je vakgebied, is één van de beste strategieën het delen van waardevolle inhoud op LinkedIn die aansluit bij je vakgebied. Dat kunnen blog posts zijn, artikelen gerelateerd aan wat je doet in je beroep, of zelfs een aantal white papers als je een expert bent in een industrie die dergelijke inhoud produceert (bv. financiën). Het delen van waardevolle inhoud zal prospects

Creëer inhoud van hoge kwaliteit voor uw profiel

De eerste stap van social selling is het creëren van kwalitatieve inhoud voor uw LinkedIn profiel. Deze inhoud zal u helpen uw merk op te bouwen en uw expertise in uw vakgebied te vestigen.

Wat voor soort inhoud moet je plaatsen?

Dat hangt af van wat u voor de kost doet, maar voor de meeste mensen gelden enkele algemene richtlijnen. Plaats foto’s van jezelf op het werk of met klanten en werknemers. Deel blogberichten van andere websites die betrekking hebben op je werk. Beantwoord vragen die met je vakgebied te maken hebben, en deel de antwoorden met anderen op LinkedIn.

Voeg een oproep tot actie toe aan uw profiel

Als u wilt slagen met social selling, moet u ervoor zorgen dat uw profiel goed is ingesteld. Dat houdt in dat u informatie moet geven over wie u bent en wat u doet voor uw bedrijf. U moet ook een call-to-action in uw profiel opnemen, zodat mensen weten hoe ze contact met u kunnen opnemen.

Gebruik LinkedIn’s Geavanceerde Functies

De geavanceerde functies van LinkedIn zijn een geweldige manier om uw verkoop te laten groeien en uw tijd optimaal te benutten. U kunt bijvoorbeeld in contact komen met nieuwe leads, potentiële klanten vinden en contacteren via LinkedIn’s zoekmachine en het zelfs gebruiken als een CRM om uw bestaande klantenbestand te beheren.

Onderste regel

Social selling is een verkooptechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van social media platforms, zoals LinkedIn, om potentiële klanten te onderzoeken en te bereiken. U kunt alle functies van LinkedIn gebruiken, zoals bedrijfsprofielen en Groepen, om prospects te zoeken en met hen in contact te komen.