7 Cold Calling verkooptips om succesvol te worden

0
312
beste verkooptips voor cold calling

Om een bekend gezegde te parafraseren: mensen hebben een heleboel verhalen verzonnen over dat cold calling dood is. Verkopers denken meestal aan cold calling als een vorm van outbound marketing. Onlangs is de praktijk echter veranderd om elementen van inbound marketing op te nemen. Hier zijn de zeven beste verkooptips voor cold calling om succesvol te worden.

  1. Ken uw Prospect –

Zelfs als u de mensen die de telefoon opnemen niet kent, moet u zich toch voorbereiden door zoveel mogelijk over hen en het bedrijf waarvoor ze werken te weten te komen. Als u weet welke problemen ze hebben, is de kans groter dat u een positief antwoord krijgt. U moet ook klaar zijn om uit te leggen hoe uw product of dienst die problemen oplost.

2. Ken en vertrouw je aanbod –

Wanneer u een prospect opbelt, moet u hem iets te bieden hebben in ruil voor zijn tijd. U zult het het beste doen als u iets kunt aanbieden dat verband houdt met zowel uw producten of diensten als met waar uw potentiële klanten in geïnteresseerd zijn.

3. Verminder afleiding –

Denk alleen aan cold calling als je gaat zitten om het te doen. Zet uw telefoon uit, drink uw koffie voordat u aan het werk gaat in plaats van erover na te denken om op te staan om hem te maken, sluit de deur van uw kantoor om uw collega’s te laten weten dat u bezig bent, en zet meldingen van sociale media uit.

4. Craft Conversations That Build Relationships –

Zoals gezegd in ons laatste artikel over het voeren van verkoopgesprekken, moet u niet elk woord van uw verkoopgesprek voorlezen uit een script. Bereid u in plaats daarvan voor door vragen op te schrijven die interesse tonen en helpen probleemgebieden te vinden. Bereid antwoorden voor op vragen die kunnen opkomen om vertrouwen op te bouwen en voorbij bezwaren te komen.

5. Leer om afwijzing te accepteren –

Mensen die nieuw zijn in de verkoop vergissen zich vaak door elke “nee” als een persoonlijke afwijzing te beschouwen. Verkopers die veel cold calling oplossen proberen een “sure” te krijgen wanneer ze een verkoopsgesprek voeren, maar ze maken zich niet te veel zorgen wanneer ze een “no” horen. U kunt ze altijd opschrijven en delen met uw verkoopsteam om uw verkoopsgesprekken in de toekomst te helpen verbeteren. “ACQUIRO” is het beste platform om advies te krijgen over verkoopgesprekken tips.

6. Eindig elk verkoopgesprek met het bevestigen van de volgende stap –

Als de persoon aan de andere kant van uw verkoopgesprek zegt dat hij het druk heeft, beëindig het gesprek dan door een nieuw tijdstip af te spreken of een andere manier voor te stellen om in contact te komen. Als het gesprek goed verloopt, kunt u proberen een tijd af te spreken om uw oplossing te laten zien.

7. Vertrouw op Cold Calling Automatisering –

U doet het verkeerd als u nog steeds met de hand telefoneert op basis van een lijst met nummers in een rolodex. U kunt software voor verkoopkiezers gebruiken om uw gerichte lijst te bellen, gesprekken bij te houden en zelfs e-mails en andere vormen van communicatie te plannen.

Laatste woorden…!!!

Deze verkooptips voor cold calling kunnen u helpen om met meer mensen in contact te komen en uw boodschap aan een grotere groep over te brengen. Door u te concentreren op uw doelstellingen, realistische verwachtingen te hebben, en altijd te proberen om te verbeteren en vertrouwen te winnen, zult u de kunst van het voeren van koude gesprekken onder de knie krijgen. Om meer te leren en te weten raadpleeg “ACQUIRO“.